maanantai 4. tammikuuta 2016

tyyli: 1980 luku

1980-luvun vaatemuoti oli väljää ja värikästä

1980-luvulla pukeuduttiin ylisuuriin, neonväreillä ja logoilla koristeltuihin vaatteisiin, levennettiin hartioita olkatoppauksilla, koristauduttiin vöillä ja huiveilla, käärittiin pikkutakkien hihat ja talsittiin purjehduskengissä – kuin tv-sarjojen tähdet konsanaan.
1980-luvulla meni lujaa. Ihmisillä oli käytössään enemmän rahaa ja vapaa-aikaa kuin koskaan aiemmin. Naiset rynnivät suurin joukoin työelämään perinteisille miehisille aloille. Teknologiset keksinnöt, kuten astianpesukoneet helpottivat arkea. Oli aikaa harrastaa – ratsastaa, golfata ja jumpata.
Ajan elämäntapa näkyi vahvasti myös vaatemuodissa. Kalliinnäköisillä tuotteilla, kuten luksusmerkkien huiveilla sekä suurilla ja selvästi erottuvilla logoilla luotiin vaikutelmaa korkeasta elintasosta.
L.A. Gear was the only sneaker brand that mattered. | 53 Things Only '80s Girls Can Understand:
Vuosikymmenen tunnusomaisia vaatteita olivat vartalon kokoa kasvattavat väljät ja leveälinjaiset vaatteet, kuten suuret ja kulmikkaat jakut ja leveät housunlahkeet. Asuun kuin asuun lisätyt olkatoppaukset lisäsivät suuruusvaikutelmaa, etenkin kun toppauksia saattoi olla monta kerrosta päällekkäin.
Naisilla olkatoppaukset ja miesten vaatteista vaikutteita saaneet jakku- ja housupuvut loivat uudenlaisen univormun, ”power suitin”, jota naiset tarvitsivat pärjätäkseen miehisillä aloilla, kuten pankeissa ja teollisuusyrityksissä.
Yleisilmeeltään kasarimuoti oli värikästä ja iloista. Vaateteollisuuden tuotannon kehitys mahdollisti uudenlaisten värien ja painopintojen käytön vaatteissa. Kirkkaita neonvärejä ja värejä vaihtavia kuvioita käytettiin vaatteissa, koska se oli mahdollista eikä niinkään mietitty, miltä vaatteet näyttivät.
Elastaanikuidun myötä vaatteisiin tuli enemmän joustavuutta, mikä näkyi erityisesti jumppamuodissa. Aerobicsaleilta tuttu tyyli levisi myös käyttömuotiin.
Cher in 80s aerobics gear one of the more popular gym styles thanks to Jane Fonda:
80s fashion. This is so not realistic...we would have NEVER been seen with balloons.:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti