maanantai 4. tammikuuta 2016

tyyli: 1970 luku

1970-luvun alussa Suomessa eletään neulosten ja jerseyn aikaa. Geometriset kuviot ovat suosittuja, samoin nahkajäljitelmät. Hameen pituus vaihtelee maksista midin kautta miniin. Leningit, liiviyhdistelmät ja housuasut kuuluvat kuvaan. 
Farmari- ja safarityyli tulee suosituksi kesällä 1971. Housujen lahkeet levenevät polven korkeudelta ja ulottuvat maahan asti. 


1970s fashion looks | 1970s fashion | Tumblr So fresh, these look bring us feeling of smth new, lively and sporty .:

Vaateteollisuudessa näkyy kaksi suuntausta: klassinen, turvallinen käyttövaate ja nopeasti vaihtuva pintamuoti. Syntyy unisex-muoti, samankaltaiset asut sekä miehille että naisille. 
Nuorisomuoti heijastelee yhteiskuntaa (hippiliike, punk) ja pukeutumisvalinnat kertovat arvomaailmasta. Muoti on samaistumista johonkin ryhmään ja samalla erottautumista muista.


vintage everyday: 50 Awesome and Colorful Photoshoots of the 1970s Fashion and Style Trends:

1970-luvulla joka vaatekaapista löytyi polyesteriä, leveälahkeisia, lantiolta kapeita housuja ja kiristäviä kuviollisia paitoja. Värit kirkuivat oranssia, sammalen vihreää ja keltaista. Vaatteilla korostettiin yhä enemmän yksilöllisyyttä sekä otettiin kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Urheilukäyttöön tarkoitettuja vaatteita, kuten college-paitoja alettiin pitää myös arkivaatteina. 70-luvulla sekä miehet että naiset kasvattivat pitkät hiukset, jotka hulmusivat vapaina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti